Köpvillkor


1. Allmänna villkor
Cocoo Sweden AB (556804-2203) bedriver verksamhet för Cocoo och tillämpar såväl Konsumentköpslagen som Distansavtalslagen. För att genomföra en beställning måste kund vara myndig, 18 år, eller ha målsmans medgivande. Med kund avses en fysisk person eller företag.


2. Beställning
Beställning av Cocoos produkter kan göras antingen via www.cocoo.se eller via e-post till kundtjänst

Vid köp skickas inom ett dygn en orderbekräftelse till angiven e-post med information om kundens beställning. Kontrollera så att allt ser OK ut i orderbekräftelsen. Om något är felaktigt var god ta kontakt med vår kundtjänst. I orderbekräftelsen finns ett unikt ordernummer som man kan referera till vid kontakt med kundtjänst

Om ingen orderbekräftelse mottagits kan detta bero på att mejlet fastnat i kundens spamfilter, alternativt att e-postadressen angetts inkorrekt i orderformuläret vid beställningstillfället. Var god ta kontakt med kundtjänst om orderbekräftelsen ej mottagits inom ett dygn. Vid annullering eller förändring av en order så ber vi våra kunder att i dessa lägen omgående kontakta vår kundtjänst. Då våra leveranser är snabba så är det tyvärr inte alltid möjligt att annullera eller förändra ordern - men vi försöker gärna!

Cocoo förbehåller sig rätten att neka kund köp. Alla beställningar är bindande. Har du gjort en beställning av misstag måste du därför kontakta oss omedelbart.

Skulle en vara inte finnas i lager restnoteras den. När vi får in den restnoterade varan skickar vi den till dig. Om du inte önskar den restnoterade varan kan du alltid kontakta Cocoo och avboka den.


3. Priser & Valutor
Cocoo reserverar sig mot felaktigheter i innehåll och prislista på webbsidan samt för momshöjningar och andra prisförändringar som vi inte kan råda över. För länder inom EU är mervärdesskatt inräknat i priset. Till länder utanför EU (exempelvis Norge) så är försäljningen momsfri. Dvs. moms kommer att dras av i kassan.

Vi erbjuder i dagsläget följande valutor:

SEK, NOK, EUR


4. Fraktavgift
Se nedanstående lista för fraktkostnader till respektive leveransland:

Sverige:  29 SEK, Fraktfritt vid köp över 250 SEK

Norge: 29 NOK, Fraktfritt vid köp över 500 NOK

Danmark:
 29 DKK, Fraktfritt vid köp över 500 DKK

Finland/Åland:
 7 €, Fraktfritt vid köp över 60 

England:
 £ 5, Fraktfritt vid köp över £45 

Övriga EU-länder:
 7 €, Fraktfritt vid köp över 60 

Övriga världens (dvs alla länder utanför EU):
 $ 10 , Fraktfritt vid köp över $75 
5. Betalningsalternativ

Kortbetalning

Betalalternativ för kunderSverige, Norge, Finland, Tyskland & Österrike.
Kortavgift: Ingen avgift. 

Vi accepterar Visa och Mastercard. Kortbetalningen sker via en säker och krypterad koppling till Klarna ABs betalväxel. Beställningen skickas så snart köpet är genomfört.Faktura

Betalalternativ enbart för kunder i Sverige, Norge, Finland, Tyskland & Österrike.
Fakturaavgift:  Ingen avgift. 

Betalningstiden är 14 dagar från beställningsdatumet. Vid köp på faktura samarbetar vi med fakturaföretaget Klarna AB som gör en kreditupplysning på ca 1 sekund under köptillfället för att säkerställa kundens personuppgifter och godkänna köpet. Fakturan mejlas till epostadressen som anges vid beställningstillfället. Beställningen skickas så snart köpet är genomfört.  Se gärna vidare info Villkor för Klarna Faktura. Fullständiga kontovillkor finns att läsa här

Enligt Klarnas köpvillkor så tillkommer en påminnelseavgift vid utebliven betalning. Har du handlat för under 60 kr tillkommer 29,00 kr, och har du handlat för 60 kr eller mer tillkommer 60,00 kr i påminnelseavgift. Även en dröjsmålsränta om 23,50 %

På klarna.se kan du se alla dina fakturor, ladda ner dem som PDF, betala fakturan med ett klick, välja att delbetala eller kostnadsfritt även förlänga betaltiden med 10 dagar.
Konto/Delbetalning

Betalalternativ enbart för kunder i Sverige, Norge, Finland, Tyskland & Österrike.
Avgift:  Vi tar ingen avgift för detta betalsätt, dock tar Klarna en avgift, se nedan.

Konto/Delbetalning sköts av vår samarbetspartner, Klarna AB. 

Du kan läsa mer om detta betalalternativ genom att klicka här. Fullständiga kontovillkor finns att läsa här.Klarna Direkt
Betalalternativ enbart för kunder i Sverige, Norge, Finland, Tyskland & Österrike.
Avgift:  Ingen avgift. 

Du kan betala köpet direkt genom att bekräfta med Mobilt BankID. Pengarna dras automatiskt från det bankkonto som du har anslutit på Klarnas hemsida. Pengarna dras 1-2 bankdagar efter att ditt paket har skickats. För mer info se www.klarna.se 
Konto/Kampanj ”Köp nu - betala senare”

Betalalternativ enbart för kunder i Sverige, Norge, Finland, Tyskland & Österrike.
Avgift:  Vi tar ingen avgift för detta betalsätt, dock tar Klarna en avgift, se nedan.

Vi har genom vårt samarbete med Klarna AB möjlighet att erbjuda dig som kund en extra lång betaltid för dina inköp.

Klarna AB kommer samla dina köp i kampanjen ”Köp nu - betala senare” i en faktura som skickas ut till dig. Alla köp under kampanjperioden hamnar på en samlingsfaktura.

När du mottagit fakturan kan du själv välja att betala hela beloppet på en gång, eller att delbetala köpet. Väljer du att delbetala ber vi dig att läsa villkoren här


Paypal

Betalalternativ för kunder i alla länder utom Sverige, Norge, Finland, Tyskland och Österrike. 
Paypal avgift: Ingen avgift. 

Beställningen skickas så snart köpet är genomfört. För mer information se www.paypal.se
Swish

Kommer snartBetalalternativ enbart för kunder i Sverige. Avgift vid swishbetalning: Ingen avgift. 

Beställningen skickas så snart vi mottagit betalningen. 

Totalsumman skall överföras till nr: 123 288 60 26.Glöm inte att ange ditt ordernummer som ”meddelande/referens” så att vi kan matcha betalningen med din order. Vi ber våra kunder att ordna med sin swishbetalning så snart som möjligt då vi har svårt att reservera varor under längre tid. Glöm ej att ange ordernumret i inbetalningsmeddelandet så att vi kan matcha betalningen med rätt order. Om det uppstår problem med inbetalningen till oss, vänligen meddela vår kundtjänst så att vi kan hjälpa dig att ordna betalningen.

6. Leveranser
Normal leveranstid är 1-3 dagar inom Sverige. Till övriga länder är leveranstiden ca 1-7 dagar. Cocoo kan inte hållas ansvarig att leverera slutsåld eller utgången produkt. 

Cocoo skickar alla sina paket med Posten Sverige AB. Vid leveranser med ett högt varuvärde skickas ordern som "rekommenderat brev" och utlämning sker då mot uppvisande av legitimation på närmaste utlämningsställe oavsett betalningssätt.

Om leveransförsening av någon anledning uppstår meddelas kunden detta. Givetvis kommer vi att göra allt vi kan för att leverera din beställning så snabbt som möjligt. Du som kund har dock rätt att häva köp vid omfattande leveransförsening.

Det kan uppstå situationer som gör det omöjligt för oss att fullfölja en beställning, exempelvis om våra leverantörer inte kan fullfölja sina åtaganden gentemot oss. Cocoo förbehåller sig rätten att friskriva sig från ersättning till kund vid sådana situationer eller vid leveransförsening.

Om varan skadas eller kommer bort under transporten från Cocoo till kunden så är Cocoo ansvarig. Kunden måste dock meddela saknad/defekt order till vår kundtjänst inom 2 veckor från att "sändningsbekräftelsen" mejlats till kunden i samband med att ordern lämnat vårt lager.
7. Garanti
Vi vill att alla våra kunder ska bli 100% nöjda med deras köp. Om du får problem med en produkt kontakta oss. Normalt står kunden för fraktkostnad till serviceverkstad. Kvittot på betald vara gäller som garantisedel. 
8. Ångerrätt
Cocoo tillämpar Distansavtalslagen. Det innebär att du som kund har möjlighet att göra ett byte eller en retur inom denna tidsperiod. Ångerperioden påbörjas så snart kunden haft tillgång till varan, dvs. 1 dag efter ordern lämnat vårt lager/överlämnats till Posten. För att hitta datumet som din order skickades, vänligen kontrollera "sändningsbekräftelsen" som mejlades till e-postadressen som angavs vid ordertillfället. Har denna tid överskridits är returmöjligheten dessvärre förbrukad.

Alla varor plomberas. Plomberingen utgörs av en vit klisteretikett med ordet PLOMBERING på, som sitter synligt på smycket men fortfarande gör det fullt möjligt för kunden att prova smycket i lugn och ro. För att retur skall vara möjlig får plomberingen ej vara bruten. Av hygieniska skäl plomberas örhängen, kepsar, mössor, sjalar och hårsmycken i en helt försluten påse. 

Det är ett krav att varan är i väsentligt oförändrat skick och i originalemballaget för att returneringen skall bli godkänd. Cocoo förbehåller sig rätten att debitera kund om något skulle saknas, exempelvis bruksanvisning. Kunden står själv för returkostnader. Returer som skickas mot postförskott löses ej ut.

Beställningar som skickats som rekomenderat brev/paket och som kommer i retur pga outlöst/ej uthämtad försändelse debiteras med 250 SEK oavsett köpesumma, för att täcka frakt och administrativa kostnader. Betalning för denna kostnad skall då ske inom femton (15) dagar räknat från faktureringsdatum. Vid försenad betalning utgår påminnelseavgift på 60 SEK (eller motsvarande belopp i annan valuta) samt dröjsmålsränta. Vid utebliven betalning vidarebefordras ovillkorligen samtliga ärenden till inkassoservice.


För att nyttja ångerrätten
 var god följ instruktionerna under rubriken Returer nedan.
9. Returer
Förutsatt att ovan nämnda tidsperiod för ångerrätt ej är förbrukad samt att varans plombering ej är bruten (se rubriken Ångerrätt ovan) gäller följande vid returnering:

Vid hel returnering (dvs kunden returnerar hela sin order) debiteras kunden en administrativ avgift á 50 SEK (alternativt motsvarande belopp om köpet gjorts i en annan valuta) då vi haft omkostnader för porto, ev. faktura, emballage samt paketering och hantering. Vid byte till annan vara debiteras ingen administrativ avgift.

Vid delreturnering (dvs kunden behåller minst 1 vara) bjuder vi på den administrativa avgiften. Observera att returer som gör att varuvärdet hamnar under gränsen för fraktfri leverans istället debiteras fraktavgift.

Alla returer hanteras genom detta formulär ifylles innan returnering: Bytes/returanmälan

Ovan nämnda formulär är det snabbaste sättet att ordna med ett byte/retur och möjliggör oss att kunna föreslå eventuella byten, förlänga eventuella fakturors förfallodatum för att undvika påminnelseavgifter samt planera inkommande returer. Givetvis går det bra att mejla med kundtjänst, men för att undvika långa korrespondenstider rekommenderar vi starkt att hantera ärendet genom formuläret som du finner här: Bytes/returanmälan.


Vid kontakt med kundtjänst måste fö
ljande information inkluderas: Kundens ordernummer, namn, adress, telefonnummer och anledning till varans retur, samt eventuell återbetalningsinformation såsom bank och kontonummer. 

Vid returnering så är det kunden som står för fraktkostnaden samt transportrisken som en retur medför. Med transportrisk menas skada eller försvinnande. Vi rekommenderar därför alltid våra kunder att skicka försändelser som rekommenderat brev, och att varan/varorna emballeras mycket väl.

Varor som återsändes mot postförskott eller efterkrav utlöses ej. Vid eventuella tvister följs Allmänna Reklamationsnämndens beslut.

10. Återbetalning/Justering av faktura
Efter att en kunds returförsändelse har mottagits och kontrollerats för godkännande vilket innebär att varan är i väsentligt oförändrat skick, plomberingsetiketten ej brutits samt att tiden för ångerrätten ej överskridits, så sker återbetalning, alternativt justering av eventuell faktura. 
För mer information angående returnering, se rubriken Returer högre upp på denna sida. Här finns mer information om distans- och hemförsäljningslagen som vi som postorderföretag regleras av: http://www.konsumentverket.se11. Reklamation 
Om en vara är skadad eller defekt vid ordermottagandet så skall kunden ta kontakt med vår kundtjänst
och förklara det inträffade så utförligt som möjligt och även inkludera sitt ordernummer, namn och telefonnummer. Ett foto på den defekta varan får gärna mejlas till support@cocoo.se, vilket underlättar för att vi snabbt ska kunna föreslå en lösning på ärendet. 

Viktigt: Returnera ej varan utan att ha fått information från Cocoo att du skall göra detta – invänta istället mejlsvar med vidare instruktioner. 

OBS: Spara det vadderade kuvertet/emballaget som ordern skickades i – det skall återanvändas vid eventuell returnering. 

Det är kundens ansvar att varan kommer tillbaka till Cocoo, se därför till att varan emballeras mycket väl om den skall skickas med postgången. Vid eventuella tvister följs Allmänna Reklamationsnämndens beslut.12. 
 Personuppgifter 
Kunders personuppgifter som lämnas vid registrering behandlas konfidentiellt och används enbart för att kunna skicka våra kunders beställningar till rätt adress. Allt enligt personuppgiftslagen PUL. Genom din beställning samtycker du till att Cocoo och dess närstående bolag lagrar och använder uppgifter om dina inköp samt de kontaktuppgifter du lämnar. Uppgifterna lagras och används för att vi ka kunna fullfölja våra åtaganden gentemot dig samt bättre kunna tillfredsställa dina behov som kund och ge dig bättre service, bland annat genom att göra webbplatsen så personlig som möjligt. Vi behandlar dina personuppgifter med största försiktighet och garanterar att dina kunduppgifter endast används av Cocoo och dess närstående bolag.
13. Kundtjänst
Kundtjänst finns tillgänglig för alla frågor gällande våra produkter, leveranser eller reklamationer. Klicka här för att komma i kontakt med kundtjänst.

Gäller ditt ärende en retur eller byte? Då ber vi dig att istället att besöka denna sida: Returer och byten
För att undvika långa korrespondenstider rekommenderar vi starkt att hantera ärendet genom formuläret istället för att mejla till oss.

14. Säkerhet
Cocoo förbehåller sig rätten att häva ett köp om bedrägeri misstänks. Vårt säkerhetssystem varnar om en order misstänks kunna vara ett bedrägeri. Ibland innebär det att en order stoppas trots att det inte rör sig om ett bedrägeri. Om vi väljer att inte leverera en order så informeras kunden, och vi hoppas att du som kund har överseende med detta eftersom det rör sig om din säkerhet. Alla misstänkta bedrägerier polisanmäls. Vid leveranser med ett högt varuvärde skickas ordern som "rekommenderat brev eller paket" och utlämning sker då mot uppvisande av legitimation på närmaste utlämningsställe oavsett betalningssätt.
15. Cookies
Enligt lagen om elektronisk kommunikation, som trädde i kraft den 25 juli 2003, ska alla som besöker en webbplats meddelas om cookies används. När du besöker denna webbplats sparas cookies på din dator. Dessa cookies är s.k. sessionscookies och används för att hålla reda på din inloggning (om du är inloggad) och din kundkorg när du handlar. Sessionscookies lagras inte under en längre tid på din dator, utan försvinner när du stänger din webbläsare.

Om du inte accepterar användning av cookies kan du ställa in din webbläsare så att den automatiskt nekar cookies eller så att den informerar dig om en webbsida använder cookies. Om du stänger av cookies kommer du inte att kunna handla, eftersom kundkorgen och inloggningen kräver cookies för att fungera. Du kan däremot titta runt i butiken utan att ha cookies aktiverat.

Nyheter

2012-08-02

Exempel nyhet 1

Här kan du lägga upp nyheter kontinuerligt som är knutet till ert företag eller produkter.
2012-08-02

Exempel nyhet 2

Det är publiceringsdatumet som styr vilken nyhet som hamnar överst, nyast kommer först.
Erbjudanden
En produktkategori som ni gärna vill ska få extra exponering.
Produktkategorin kan innehålla rabatterade eller nya varor till exempel.
För att komma till kategorin direkt via erbjudandet kan dem klicka på den här länken.
Storsäljare
Här kan du skapa erbjudanden som du kan koppla till unika produkter. I det här fallet vill vi lyfta fram en storsäljare som många kunder önskar köpa.
SURPRISE!!
SURPRISE!!
50,00 SEK 1,00 SEK
Armband med skruvar guld
Armband med skruvar guld
195,00 SEK
jstest
1,00 SEK
Hemliga varan!
Hemliga varan!
50,00 SEK 20,00 SEK
Armband med skruvar silver
Armband med skruvar silver
195,00 SEK
Hemliga & lyxiga goodieboxen!
Hemliga & lyxiga goodieboxen!
500,00 SEK 99,00 SEK
Midi ringar set silver 10 st
Midi ringar set silver 10 st
125,00 SEK
Ringar hjort set silver
Ringar hjort set silver
125,00 SEK
Evighetsarmband silver
Evighetsarmband silver
95,00 SEK
Armband med skruvar guld/sten
Armband med skruvar guld/sten
195,00 SEK
Evighetsarmband guld
Evighetsarmband guld
95,00 SEK
Ringar elefant ohm set silver
Ringar elefant ohm set silver
125,00 SEK
Set med 10 st marmorborstar
Set med 10 st marmorborstar
245,00 SEK 145,00 SEK
Örhängen M creoler silver
Örhängen M creoler silver
95,00 SEK
Armbands trio med skruvar
Armbands trio med skruvar
585,00 SEK 499,00 SEK
Armband klöver svart
Armband klöver svart
95,00 SEK
Ringar set silver
Ringar set silver
125,00 SEK
Hemliga & rockiga goodieboxen!
Hemliga & rockiga goodieboxen!
500,00 SEK 99,00 SEK
Skruvarmband silver/sten
Skruvarmband silver/sten
195,00 SEK
Halsband dreamcatcher silver
Halsband dreamcatcher silver
95,00 SEK
Clipsörhängen stora creoler silver
Clipsörhängen stora creoler silver
125,00 SEK
Örhängen S creoler guld
Örhängen S creoler guld
95,00 SEK
Hemliga & bohemiska goodieboxen!
Hemliga & bohemiska goodieboxen!
500,00 SEK 99,00 SEK
Armband med skruvar rosé
Armband med skruvar rosé
195,00 SEK
Armband klöver vit
Armband klöver vit
95,00 SEK
(2 st) Fotsmycken silver
(2 st) Fotsmycken silver
145,00 SEK
Spikarmband guld
Spikarmband guld
195,00 SEK
Midi ringar set silver 7 st
Midi ringar set silver 7 st
95,00 SEK
Droppformade vita strassörhängen
Droppformade vita strassörhängen
125,00 SEK
Etniskt halsband silver
Etniskt halsband silver
195,00 SEK
Jättegulliga goodieboxen! (barn)
Jättegulliga goodieboxen! (barn)
400,00 SEK 65,00 SEK
Midi ringar set silver 13 st
Midi ringar set silver 13 st
145,00 SEK
Droppformade vita strassörhängen
Droppformade vita strassörhängen
95,00 SEK
Hemliga & mixade goodieboxen!
Hemliga & mixade goodieboxen!
500,00 SEK 99,00 SEK
Handsmycke skelett silver
Handsmycke skelett silver
195,00 SEK
Etniskt strasshalsband silver
Etniskt strasshalsband silver
295,00 SEK
Turkos ring
Turkos ring
85,00 SEK
Clipsörhängen stora creoler guld
Clipsörhängen stora creoler guld
125,00 SEK
Armband Dreamcatcher silver
Armband Dreamcatcher silver
95,00 SEK
Ringar måne set guld
Ringar måne set guld
125,00 SEK
Elefant armband turkos
Elefant armband turkos
125,00 SEK
Kroppskedja guld
Kroppskedja guld
95,00 SEK
Armband Dreamcatcher guld
Armband Dreamcatcher guld
95,00 SEK
Stelt armband Soul sisters - silver
Stelt armband Soul sisters - silver
165,00 SEK
Strassörhängen vita
Strassörhängen vita
125,00 SEK
Armband silverhjärtan
Armband silverhjärtan
125,00 SEK
Ringar set silver/turkos
Ringar set silver/turkos
145,00 SEK
Bamboo örhängen guld
Bamboo örhängen guld
125,00 SEK
Armband med skruvar rosé/sten
Armband med skruvar rosé/sten
195,00 SEK
Droppformade strassörhängen gröna
Droppformade strassörhängen gröna
145,00 SEK